Hotărâre de Guvern: directorii şcolilor vor primi o creştere salarială

Directorii, directorii adjuncţi, contabilii-şef şi secretarii-şef cu nivel de studii superioare ai şcolilor vor primi o creştere salarială, potrivit unei hotărâri a Guvernului, aprobată joi, spune purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

797 afișări
Imaginea articolului Hotărâre de Guvern: directorii şcolilor vor primi o creştere salarială

Hotărâre de Guvern: directorii şcolilor vor primi o creştere salarială

„O Hotărâre aprobată de Guvern la propunerea Ministerului Educaţiei stabileşte salariile de bază pentru fiecare funcţie de conducere pe fiecare grad şi fiecare categorie de unitate de învăţământ. Se elimină inechităţile salariale în ceea ce priveşte funcţiile didactice de conducere din sistemul de învăţământ preuniversitar, respectiv director, director adjunct, contabil-şef, secretar-şef, cu nivel de studii superioare (S)”, spune purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

El precizează că principiul stabilit pentru funcţiile didactice de conducere este acela ca salariile de bază ale acestor funcţii să fie peste nivelul maxim al salariilor de bază de execuţie cu dirigenţie.

„În acest an, pentru directori şi directori adjuncţi, faţă de salariul brut din decembrie 2023, creşterea brută medie totală va fi de peste 36%, din care creşterea brută medie în luna ianuarie va fi de 30%. La această creştere se adaugă sporul de suprasolicitare neuropsihică (10%). După caz, se poate acorda şi gradaţia de merit (25%)”, încheie Constantin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
constantin,
guvern,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici