HP va concedia 27.000 de angajaţi pentru a economisi 3,5 miliarde de dolari pe an

Hewlett Packard (HP), cel mai mare producător de PC-uri, va concedia în următorii doi ani aproximativ 27.000 de angajaţi, reprezentând 8% din personalul total, în încercarea de a-şi revigora creşterea şi pentru a economisi 3,5 miliarde dolari pe an.

254 afișări
Imaginea articolului HP va concedia 27.000 de angajaţi pentru a economisi 3,5 miliarde de dolari pe an

HP va concedia 27.000 de angajaţi pentru a economisi 3,5 miliarde de dolari pe an (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acţiunile companiei au urcat cu 11% după anunţarea planului de concedieri.

Planul va fi implementat în principal prin oferte de pensionare anticipată şi va genera economii anuale de 3-3,5 miliarde dolari începând din anul fiscal 2014, când compania estimează că va finaliza concedierile.

HP, care are peste 300.000 de angajaţi la nivel global, a anunţat miercuri seara că profitul net a scăzut cu aproape 31% în trimestrul al doilea fiscal, perioada februarie-aprilie, la 1,59 miliarde dolari, de la 2,3 miliarde dolari în intervalul corespunzător al anului trecut.

Veniturile companiei au coborât totodată cu 3%, la 30,69 miliarde dolari.

Deşi în scădere, rezultatele companiei au depăşit aşteptările analiştilor de pe Wall Street.

"Concedierile afectează vieţile oamenilor, dar în acest caz sunt absolut necesare pentru supravieţuirea pe termen lung a companiei. Este o măsură cu impact larg. Va a atinge toate părţile HP", a afirmat directorul general al companiei, Meg Whitman.

Ea a precizat că o treime dintre concedieri vor avea loc în Statele Unite, iar compania va constitui în acest an un provizion de 1,7 miliarde de dolari pentru planul de reducere a personalului.

Whitman vrea să investească economiile astfel obţinute în cercetare şi dezvoltare, în special la divizia de PC-uri şi imprimante.

Analiştii se aşteptau la rezultate sub aşteptări din partea HP pentru trimestrul al doilea, în special ţinând cont de raportul financiar dezamăgitor prezentat marţi de Dell pentru aceeaşi perioadă. HP a ratat de obicei, în ultimele 18 luni, chiar şi propriile estimări.

Acţiunile Dell au scăzut miercuri cu 17% după venituri şi profit sub estimări în trimestrul februarie-aprilie şi o prognoză dezamăgitoare privind afacerile din următoarele trei luni.

Piaţa PC-urilor este în declin, din cauza cererii tot mai ridicate pentru smartphone-uri şi tablete.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici