Ialomiţianu: Impozitarea averilor mari va ţinti 1-2% dintre contribuabili

Impozitarea averilor mari va ţinti 1-2% dintre contribuabili, iar ANAF va înfiinţa mai multe departamente care să verifice persoanele cu venituri sau cheltuieli foarte mari, a declarat, luni, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu.

84 afișări
Imaginea articolului Ialomiţianu: Impozitarea averilor mari va ţinti 1-2% dintre contribuabili

Ialomiţianu: Impozitarea averilor mari va ţinti 1-2% dintre contribuabili (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"La nivelul ANAF există un grup de lucru pentru constituirea acestor departamente, de 30-40 persoane. Grupul ţintă va fi format din persoanele cu averi mari sau cheltuieli mari", a spus Ialomiţianu într-o conferinţă de presă.

Ministrul a mai spus că din experienţa altor state reiese că ponderea celor vizaţi va fi de 1-2%.

Ialomiţianu a anunţat recent că Guvernul va forma un grup de lucru care să stabilească procedurile de impozitare a veniturilor nedeclarate şi va solicita asistenţa tehnică a Băncii Mondiale atât la elaborarea normelor de aplicare a acestei operaţiuni, cât şi la instruirea angajaţilor care vor fi implicaţi în acţiunea de control.

Executivul a decis, la finele anului trecut, că persoanele fizice ale căror venituri reale depăşesc cu cel puţin 50.000 lei sumele declarate vor plăti un impozit de 16% aplicat la diferenţa dintre cele două valori.

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, a susţinut că acţiunile de control în cazul marilor averi în scopul impozitării vor fi declanşate anul viitor pentru 200-300 de persoane, în principal patroni foarte bogaţi care în ultimii ani au omis deliberat să înregistreze veniturile pe firmă, sustrăgându-se de la plata impozitelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici