Iliescu: Pentru mine chiar a fost o mare surpriză că s-a ajuns la insolvenţă pentru Hidroelectrica

Fostul şef de stat Ion Iliescu a declarat marţi, la Clubul de la Bucureşti, că pentru el, ca hidroenergetician, chiar a constituit o mare surpriză că s-a ajuns la insolvenţă în cazul Hidroelectrica, el precizând că a fost adversarul spargerii sistemului energetic naţional.

387 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Pentru mine chiar a fost o mare surpriză că s-a ajuns la insolvenţă pentru Hidroelectrica

Ion Iliescu (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

"Pentru mine, ca hidroenergetician, chiar a constituit o mare surpriză că s-a ajuns la insolvenţă pentru Hidroelectrica. Eu am fost adversarul spargerii sistemului energetic naţional. S-au creat societăţi comerciale distincte – hidro, termo, nuclear – ăştia ar trebui să lucreze integrat", a spus Iliescu.

El a arătat că administrarea separată a diferitelor sisteme – hidro, termo, nuclear - a părut ca o sursă de incoerenţă.

"De aci căpuşarea, deci un nărav nenorocit. S-au dat tot felul de avantaje unor agenţi economici să ia energie ieftină - băieţii deştepţi, cum erau numiţi - de la hidro. Păi nu avea voie hidro să vândă enegie de sine stătător. Energia trebuia vândută unitar de sistemul energetic naţional şi făcută o politică energetică unitară într-un sistem integrat", a subliniat Iliescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici