Impactul generat de OUG 114/2018 în veniturile bugetare din 2019 este de 2,6 miliarde lei

Impactul generat de OUG 114/2018 în veniturilor bugetare prevăzute în proiectul de buget este de 2,6 miliarde lei, conform Raportului privind situaţia macroeconomică pe 2019 şi proiecţia acesteia pe anii 2020 – 2022, prezentat de Ministerul Finanţelor odată cu proiectul de buget.

747 afișări
Imaginea articolului Impactul generat de OUG 114/2018 în veniturile bugetare din 2019 este de 2,6 miliarde lei

Impactul generat de OUG 114/2018 în veniturile bugetare din 2019 este de 2,6 miliarde lei

Este vorba de 500 de milioane lei din creşterea taxării în domeniul jocurilor de noroc, 600 de milioane de lei din creşterea nivelului accizelor pentru produsele din tutun (0,6 mld lei), precum şi 1,5 miliarde de lei de la operatorii economici cu capital integral sau majoritar de stat.

Respectivele companii distribuie şi virează în condiţiile legii, în termen de 60 de zile de la data aprobării situaţiilor financiare aferente anului 2018, sub formă de dividende sau vărsăminte la bugetul de stat, în cazul regiilor autonome, 35% din sumele repartizate la alte rezerve regăsite în conturile de disponibilităţi băneşti existente în casă şi conturi la bănci precum şi cele aferente investiţiilor pe termen scurt la data de 31 decembrie 2018 şi care la aceeaşi dată nu sunt angajate, prin contracte de achiziţie, pentru a fi utilizate ca surse proprii de finanţare, arată documentul.

Impactul taxei pe activele financiare ale instituţiilor de credit al cărei eventual impact nu a fost inclus in proiecţia de venituri bugetare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici