În plină pandemie, economia Chinei a crescut în 2020 peste aşteptările experţilor

  • Economia Chinei a crescut în 2020 cu 2,3%
  • China este singura ţară din lume care a avut o creştere economică în anul care a trecut
  • Creşterea este mai mare decât prognozau experţii internaţionali
681 afișări
Imaginea articolului În plină pandemie, economia Chinei a crescut în 2020 peste aşteptările experţilor

A doua cea mai mare economie din lume a crescut cu 2,3% în 2020, faţă de 2019, potrivit statisticilor guvernamentale publicate luni.

Este cea mai lentă rată de creştere anuală a Chinei din ultimele decenii. Ultima dată când economia ţării a avut o creştere mai lentă decât în 2020 a fost în 1976, când PIB-ul a scăzut cu 1,6% într-o perioadă de tumult social şi economic.

Dar, în condiţiile unui an în care o pandemie paralizantă a scufundat principalele economii mondiale în recesiune, China a ieşit în mod clar pe primul loc, scrie CNN.

Mai mult, creşterea economică a depăşit aşteptările: Fondul Monetar Internaţional, de exemplu, a prezis că economia Chinei va creşte cu 1,9% în 2020.

Cifrele arată că ritmul recuperării economice în China s-a accelerat pe măsură se s-a apropiat finalul de an.

Economia Chinei a crescut cu 6,5% în al patrulea trimestru, comparativ cu un an mai devreme, iar în al treilea trimestru a fost înregistrată o creştere de 4,9%.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici