Inflaţia din Marea Britanie atinge cel mai ridicat nivel din ultimii 30 de ani

Inflaţia din Marea Britanie a crescut mai repede decât estimările, atingând un nou maxim al ultimilor 30 de ani, agravând o presiune istorică asupra finanţelor gospodăriilor, pe care ministrul de finanţe, Rishi Sunak, este presat să o atenueze în cadrul unei rectificări bugetare.

678 afișări
Imaginea articolului Inflaţia din Marea Britanie atinge cel mai ridicat nivel din ultimii 30 de ani

Inflaţia din Marea Britanie atinge cel mai ridicat nivel din ultimii 30 de ani

Reuters precizează că Oficiul Naţional de Statistică a anunţat că preţurile de consum au crescut cu 6,2% în februarie, după o creştere de 5,5% în ianuarie, cea mai mare rată din martie 1992.

Prognoza mediană într-un sondaj Reuters realizat în rândul economiştilor indica o valoare de 5,9% şi doar trei dintre cei 39 de respondenţi se aşteptau la o valoare atât de mare.

ONS a evidenţiat facturile de energie pentru gospodării - în creştere cu aproape 25% faţă de anul trecut - şi benzina ca fiind cele mai importante cauze ale creşterii preţurilor din februarie.

Ca o lovitură pentru gospodăriile mai sărace, ONS a declarat că preţurile la alimente au crescut în general, spre deosebire de perioadele normale, când unele preţuri cresc şi altele scad.

Sunak va încerca să demonstreze la orele prânzului că îi ajută pe britanici să treacă peste cea mai gravă criză a costului vieţii din ultimele decenii.

Yael Selfin, economist şef la KPMG UK, a declarat că cifrele au adăugat presiune asupra Băncii Angliei pentru a continua să crească ratele dobânzilor, dar a spus că este încă probabil ca creşterea preţurilor să atingă un vârf în scurt timp.

Săptămâna trecută, BoE şi-a majorat prognoza ca inflaţia la peste 8% - de peste patru ori ţinta sa - în perioada aprilie-iunie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici