ING Bank: Leul ar putea testa şi marţi 4,45 lei/euro, dacă sentimentul global rămâne nefavorabil

Cursul de schimb s-ar putea îndrepta şi marţi către 4,45 lei/euro, la fel ca în şedinţa de luni, dacă "sentimentul global rămâne nefavorabil", potrivit analiştilor ING Bank România.

1221 afișări
Imaginea articolului ING Bank: Leul ar putea testa şi marţi 4,45 lei/euro, dacă sentimentul global rămâne nefavorabil

ING Bank: Leul ar putea testa şi marţi 4,45 lei/euro, dacă sentimentul global rămâne nefavorabil (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Leul a testat din nou 4,45 lei/euro luni, dar nu a consolidat peste acest nivel şi în tranzacţiile de seară, s-a apreciat sub 4,43 lei/euro urmând mişcări pozitive din pieţele externe. Cum pieţele de acţiuni din SUA au încheiat cu o scădere de aproape 4%, iar bursa chineză s-a aflat tot pe minus (pierzând aproape 8%), continuăm să vedem presiuni ascendente asupra perechii euro/leu, care s-ar putea îndrepta din nou către 4,45 lei/euro dacă sentimentul global rămâne nefavorabil", se arată într-o notă de cercetare a ING Bank România.

Nivelului de confort al Băncii Naţionale a României (BNR) în privinţa ratei de schimb se situează la 4,40 lei/euro, potrivit unui raport al ING Bank de la finele lunii iulie.

BNR a anunţat luni un curs de 4,4412 lei/euro, în urcare cu 1,12 bani faţă de vineri, în timp ce referinţa pentru dolar a cobnorât cu 6,18 bani, la 3,8727 lei/dolar. Evoluţia divergentă a fost determinată de întărirea monedei europene în raport cu dolarul pe pieţele externe.

În piaţa interbancară locală, euro se tranzacţiona în jurul orei 11:00 la 4,4357 lei/euro. Leul şi-a revenit marţi în prima parte a zilei în linie cu celelalte valute din regiune, precum zlotul şi forintul, în contextul calmării pieţelor financiare europene după scăderile puternice de luni.

Bursele europene au deschis marţi în urcare cu 2%, după un declin de 5,3% în şedinţa anterioară, în timp ce contractele futures pentru indicii bursei americane se află în teritoriu pozitiv, după declinul puternic de luni. Corecţiile puternice din Europa şi SUA au fost cauzate de temerile investitorilor că o încetinire a economiei Chinei mai puternică decât aşteptările ar putea afecta economia globală.

Piaţa de capital din China a scăzut şi marţi, cu 7,6%, dar restul pieţelor asiatice, excluzând Japonia, au terminat în teritoriu pozitiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici