Înmatriculările Dacia în UE au crescut cu 10,5% în primele zece luni ale anului

Înmatriculările de autoturisme noi Dacia în UE au urcat cu 4% în luna octombrie, la 21.320 de unităţi, respectiv cu 10,5% în primele zece luni, la 213.964 de maşini, marca românească fiind depăşită, ca ritm de creştere, de trei alte branduri auto, potrivit datelor prezentate marţi de ACEA.

14 afișări
Imaginea articolului Înmatriculările Dacia în UE au crescut cu 10,5% în primele zece luni ale anului

Înmatriculările Dacia în UE au crescut cu 10,5% în primele zece luni ale anului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, în primele zece luni, cele mai puternice creşteri au fost înregistrate de Land Rover (25,9%), Nissan (12,7%) şi Volvo (11,9%), iar în octombrie de Mitsubishi (43,2%), Alfa Romeo (11,4%), dar şi de BMW (6%).

Dacia a avut anul trecut cea mai abruptă creştere a înmatriculărilor în Europa, de 29%, beneficiind semnificativ de pe urma programelor de reînnoire a parcului auto derulate în Germania, Franţa şi alte ţări din UE.

Vânzările au încetinit brusc după încheierea subvenţiilor guvernamentale.

Dacia a avut o performanţă mai bună decât grupul Renault în procente, atât în octombrie, cât şi în primele zece luni. Astfel, potrivit raportului citat, înmatriculările de autoturisme Renault au scăzut cu 17,9% în octombrie, respectiv au crescut cu 7% la zece luni. Totuşi, ca volum, marca Renault rămâne cea mai importantă din portofoliul grupului, cu înregistrări de 953.139 de maşini noi pentru pasageri în perioada ianuarie-octombrie.

Renault este al treilea mare constructor auto european după înregistrările din primele zece luni, de 1,167 milioane de automobile, după Volkswagen (2,4 milioane) şi PSA Peugeot Citroen (1,52 milioane).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici