Înmatriculările de autoturisme noi au crescut în septembrie cu 1,2% faţă de aceeaşi lună din 2009

Înmatriculările de autoturisme noi au crescut în septembrie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, cu 1,18%, la 6.860 unităţi, în timp ce înregistrările de vehicule au scăzut cu 2,5%, la 8.390 unităţi, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

24 afișări
Imaginea articolului Înmatriculările de autoturisme noi au crescut în septembrie cu 1,2% faţă de aceeaşi lună din 2009

Înmatriculările de autoturisme noi au crescut în septembrie cu 1,2% faţă de aceeaşi lună din 2009

Cumulat, în primele nouă luni ale anului, înmatriculările de autoturisme noi au înregistrat un regres de aproape 30%, la 62.348 unităţi.

Totodată, înmatriculările de autoturisme second hand au crescut în septembrie, faţă de aceeaşi lună din 2009, cu 41%, la 17.860 de maşini.

În luna septembrie, la DRPCIV au fost înregistrate 114 de mopede şi motociclete, cu 32% mai puţine faţă de aceeaşi lună din 2009.

Totodată, înmatriculările de autovehicule de transport de mărfuri au coborât cu peste 25%, la 754 de unităţi.

Chiar dacă a înregistrat o scădere de peste 9% faţă de septembrie 2009, Dacia fost cea mai vândută marcă de autoturisme, cu 1.784 de unităţi.

Marca autohtonă a fost urmată în clasament de Opel şi Volkswagen, cu 700 unităţi (creştere de 85%) şi, respectiv, 654 unităţi (creştere de 37%).

Dealerii auto au apreciat, la sfârşitul lunii septembrie, că ultimile luni ale programului de înnoire a parcului auto vor fi marcate de creşteri ale vânzărilor, susţinute de scăderea preţurilor la voucherele tranzacţionate pe piaţă, încheierea perioadei de vacanţă şi reducerea pieţei second-hand.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici