Înmatriculările Renault şi Dacia în Germania au scăzut în primele două luni cu 19,3%

Înmatriculările Renault şi Dacia în Germania au scăzut cu 19,3% în primele două luni, la 20.849 autovehicule, reprezentând o cotă de piaţă de 4,8%, cădere cu mult peste declinul de 0,2% al pieţei, care a înregistrat 434.513 de noi unităţi, conform datelor Oficiului de Înmatriculări Auto german KBA.

69 afișări
Imaginea articolului Înmatriculările Renault şi Dacia în Germania au scăzut în primele două luni cu 19,3%

Nemţii au cumpărat mai puţine maşini. Înmatriculările Renault şi Dacia au scăzut în primele două luni cu 19,3% (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În februarie, înmatriculările Renault şi Dacia pe această piaţă au coborât cu 21,2%, la 10.599 autovehicule, după o scădere de 17,3% consemnată în ianuarie.

Cota de piaţă a grupului francez a fost luna trecută de 4,7%.

Grupul german Volkswagen a continuat să fie lider de piaţă în primele două luni, cu 100.236 de autovehicule înmatriculate şi o cotă de piaţă de 23,1%, urmat de Mercedes cu o cotă de 8,9%, BMW şi Mini cu 8,1%, Audi cu 7,6%, Opel şi Ford cu 7,1% şi Renault şi Dacia cu 4,8%.

Dintre cele 31 de mărci analizate, 15 au avut evoluţii pozitive în primele două luni, iar restul au înregistrat scăderi ale înmatriculărilor.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici