Instanţa a respins cererea clienţilor Volksbank de suspendare a plăţii ratelor

Tribunalul Bucureşti a respins cererea unor clienţi Volksbank de suspendare a plăţii ratelor la creditele contractate până la pronunţarea unei sentinţe definitive în procesul colectiv împotriva băncii, sentinţă la care avocaţii vor face recurs.

63 afișări
Imaginea articolului Instanţa a respins cererea clienţilor Volksbank de suspendare a plăţii ratelor

Instanţa a respins cererea clienţilor Volksbank de suspendare a plăţii ratelor (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Cererea de suspendare a plăţii ratelor a fost respinsă. Nu ştiu de ce întrucât motivarea o vom primi în câteva zile. Oricum, facem recurs în cinci zile la Curtea de Apel", a declarat pentru MEDIAFAX Adrian Paraschiv, reprezentantul grupului de clienţi nemulţumiţi ai Volksbank.

Aproximativ 1.000 de clienţi ai Volksbank au depus în luna noiembrie la Tribunalul Bucureşti două cereri de chemare în judecată a băncii pentru eliminarea clauzelor abuzive din contractele de credit, respectiv pentru suspendarea plăţii ratelor la împrumuturi până la momentul soluţionării litigiului.

Primul termen de judecată pentru procesul de fond a fost fixat pentru data de 7 noiembrie 2011, iar pentru cererile de ordonanţă preşedinţială prima înfăţişare a avut loc la 26 noiembrie 2010.

Grupul de clienţi Volksbank a decis introducerea acţiunii în justiţie în vederea constatării caracterului abuziv pentru un număr de 25 de clauze. Acţiunea nu se limitează la clauzele introduse de Volksbank România prin actele adiţionale emise în aplicarea OUG nr. 50/2010, fiind avute în vedere, în principal, clauzele contractuale existente anterior în convenţiile de credit.

Acţiune în instanţă nu este primul proces colectiv împotriva unei bănci din România. Avocaţii a circa 360 de clienţi BCR au depus, la finele lunii octombrie, actele pentru declanşarea un proces colectiv, dar cererea lor privind suspendarea plăţii ratelor la creditele contractate până la pronunţarea unei sentinţe defitive a fost respinsă la jumătatea lunii noiembrie, întrucât judecătorii Tribunalului Bucureşti au considerat-o nefondată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici