Institutul ifo: Companiile din Germania se aşteaptă ca deficitul de materiale să dureze până în 2023

Penuria de materiale în industria prelucrătoare germană va continua cel puţin încă 10 luni, potrivit companiilor chestionate de Institutul ifo.

178 afișări
Imaginea articolului Institutul ifo: Companiile din Germania se aşteaptă ca deficitul de materiale să dureze până în 2023

Institutul ifo: Companiile din Germania se aşteaptă ca deficitul de materiale să dureze până în 2023

În acelaşi timp, 74,1 la sută dintre companii s-au plâns în luna iunie de blocaje şi de probleme în aprovizionarea cu produse intermediare şi materii prime, faţă de 77,2 la sută în luna mai.

"Uşurarea sperată în lanţurile de aprovizionare este în mod constant amânată", spune Klaus Wohlrabe, şeful sondajelor de la ifo. "Blocajele în aprovizionare fac acum, din păcate, parte din viaţa de zi cu zi pentru multe companii."

În sectoarele cheie ale industriei producătoare germane, proporţia companiilor cu probleme de aprovizionare rămâne foarte mare. În industria electrică şi electronică, în rândul producătorilor de maşini şi echipamente, precum şi în industria auto, aproximativ 90 la sută dintre companiile din fiecare domeniu raportează că nu primesc toate materialele şi produsele intermediare de care au nevoie.

Niciun sector nu se aşteaptă ca problemele de aprovizionare să fie rezolvate în acest an. Cea mai scurtă durată preconizată a problemelor de aprovizionare este de 7,2 luni în industria de producţie şi prelucrare a metalelor, în timp ce cea mai lungă este de 13,1 luni în industria băuturilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici