Institutul Naţional de Statistică: Cererea insuficientă şi lipsa forţei de muncă, principalele obstacole în afaceri

Cererea insuficientă este principală cauză care limitează activitatea companiilor din România, urmată de lipsa forţei de muncă şi de problemele financiare, reiese din seria de patru „Studii de conjunctură economică” realizate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

464 afișări
Imaginea articolului Institutul Naţional de Statistică: Cererea insuficientă şi lipsa forţei de muncă, principalele obstacole în afaceri

Institutul Naţional de Statistică: Cererea insuficientă şi lipsa forţei de muncă, principalele obstacole în afaceri

Conform opiniei managerilor, principalele cauze care limitau activitatea din industria prelucrătoare erau, în iulie: cererea internă insuficientă (12% din total cauze) şi lipsa forţei de muncă (12% din total cauze), urmate de problemele financiare (4% din total cauze).

La sondaj au răspuns: 2.727 de agenţi economici din domeniul serviciilor, 2.232 de agenţii economici din comerţ, 1.248 de agenţi economici din construcţii şi 2.201 agenţi economici din industria prelucrătoare, încadrarea în sectorul servicii făcându-se în funcţie de activitatea principală a întreprinderilor conform clasificării CAEN Rev2, precizează INS.

Studiile de conjunctură sunt realizate în cofinanţare, cu contribuţia Comisiei Europene - DGECFIN (Bruxelles), eroarea fiind - potrivit INS - de +/-5%.

 

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici