Intel, victima unui atac informatic concomitent cu Google

Producătorul american de microprocesoare Intel a anunţat marţi că, în ianuarie, a fost victima unui atac informatic, în acelaşi moment cu incidentele dezvăluite de Google, care a ameninţat la data respectivă cu retragerea din China.

36 afișări
Imaginea articolului Intel, victima unui atac informatic concomitent cu Google

Intel, victima unui atac informatic concomitent cu Google (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-o comunicare către autorităţile bursiere, grupul Intel a anunţat că a fost vorba despre o operaţiune "sofisticată", fără să furnizeze alte detalii.

Acesta a precizat că, la fel ca alte foarte numeroase societăţi, a suferit în mod frecvent "tentative ale unor terţe părţi de accesare fără autorizare a sistemelor (sale) informatice".

"Aceste atacuri, care ar putea fi rezultatul spionajului industrial sau altui (tip de spionaj), sau fiind efectuate de piraţi din domeniul informatic care încearcă să aducă prejudicii societăţii, produselor sale sau clienţilor acesteia, uneori reuşesc", a adăugat Intel.

Un purtător de cuvânt a refuzat să ofere detalii, în special asupra originii acestor atacuri.

În ianuarie, Google a ameninţat cu retragerea din China, în urma unor atacuri informatice a căror ţintă s-a declarat.

Intel nu a comentat declaraţiile Google şi nu a anunţat nicio schimbare în politica sa.

La rândul său, directorul financiar al Intel, Stacy Smith, a anunţat marţi, într-o conferinţă a analiştilor, că în prezent China ar reprezenta a doua piaţă ca mărime a grupului şi că aceasta va fi "în curând", într-un orizont de doi până la patru ani, principala sa piaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici