Ionuţ Negoiţă: Majorarea plafonului de garantare pentru programul "Prima Casă" va scumpi locuinţele

Majorarea plafonului de garantare a creditelor prin programul "Prima Casă" va duce la scumpirea locuinţelor, al căror preţ a scăzut constant în ultimul an, apreciază proprietarul grupului de firme Pro Confort, Ionuţ Negoiţă.

28 afișări
Imaginea articolului Ionuţ Negoiţă: Majorarea plafonului de garantare pentru programul "Prima Casă" va scumpi locuinţele

Ionuţ Negoiţă: Majorarea plafonului de garantare pentru programul "Prima Casă" va scumpi locuinţele (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Ideea creşterii plafonului de garantare nu va aduce nimic bun. Media sumei de tranzacţionare a locuinţelor în ultima perioadă a fost în jurul a 50.000 de euro. Dacă plafonul creşte, vor creşte şi preţurile locuinţelor, pentru că dezvoltatorii care au încercat să ieftinească apartamentele la sub 60.000 de euro, pentru a beneficia de programul «Prima Casă», vor urca preţurile", a a declarat Negoiţă pentru MEDIAFAX.

Reprezentanţii asociaţiei producătorilor de BCA au declarat, marţi, că prelungirea programului "Prima Casă" este o măsură benefică relansării sectorului imobiliar şi deblocării parţiale a pieţei construcţiilor şi au propus majorarea plafonului de garantare de la 60.000 de euro în prezent la 100.000 de euro.

Executivul va modifica, în următoarea etapă a programului, cadrul legal privind derularea acestuia, în urma unor consultări cu reprezentanţii mediului de afaceri, sectorului bancar şi imobiliar, pentru a stimula achiziţia şi implicit construcţia de locuinţe noi.

"Aproape jumătate din suma de un miliard de euro destinată acestui program a fost consumată. Dacă plafonul va creşte, vor fi mai puţini cei care vor beneficia de locuinţe", a adăugat Negoiţă.

El a mai spus că Guvernul ar trebui să încurajeze populaţia să se orienteze pentru achiziţia de locuinţe accesibilie şi nu să ajute la scumpirea acestora.

Negoiţă a construit şi vândut aproape 1.000 de apartamente în Bucureşti, iar alte 600 sunt în curs de finalizare.

Ionuţ Negoiţă deţine, în afara celor 1.600 de apartamente, două hoteluri la Otopeni, un alt hotel în centrul Bucureştiului şi Rin Grand Hotel, din zona Vitan, cea mai mare unitate de cazare din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici