Lagarde primeşte ca director general al FMI un salariu mai mare decât Strauss-Kahn

Christine Lagarde, noul director general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), va avea un salariu anual net de 468.000 dolari, mai mare decât cel primit la preluarea postului de precedentul şef, Dominique Strauss-Kahn, însă FMI îi impune noului director standarde de comportament mai ridicate.

169 afișări
Imaginea articolului Lagarde primeşte ca director general al FMI un salariu mai mare decât Strauss-Kahn

Lagarde primeşte ca director general al FMI un salariu mai mare decât Strauss-Kahn (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Strauss-Kahn a primit un salariu anual net de 421.000 de dolari la preluarea funcţiei de director general, la sfârşitul anului 2007.

Christine Lagarde a fost aleasă pentru un mandat de cinci ani, începând de marţi, fiind prima femeie la conducerea FMI.

Totodată, alocaţia netă anuală pentru cheltuieli va fi de aproape 84.000 de dolari pentru Lagarde, a anunţat, marţi, Fondul, comparativ cu 75.000 dolari în cazul lui Dominique Strauss-Kahn. Directorul general al FMI nu trebuie să justifice modul în care cheltuieşte alocaţia anuală, aceasta fiind destinată asigurării unui standard de viaţă adecvat poziţiei de reprezentant al instituţiei.

Potrivit comunicatului care anunţă investirea noului director general, Lagarde trebuie "să respecte cele mai înalte standarde de comportamnet etic şi să facă tot posibilul pentru a evita chiar şi aparenţa unui comportament impropriu".

La momentul preluării postului de către Strauss-Kahn, Fondul îi cerea acestuia să "respecte standardele de comportament aplicabile angajaţilor FMI".

Lagarde a fost desemnată director general după ce postul a devenit vacant la mijlocul lunii mai, ca urmare a demisiei lui Dominique Strauss-Kahn, arestat la New York pentru acuzaţii de viol, respinse de fostul oficial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici