Lagarde: Zona euro a depăşit ce a fost mai dificil din criza datoriilor

Zona euro a depăşit cea mai dificilă perioadă a crizei datoriilor, a declarat ministrul francez al Economiei, Christine Lagarde, la Forumul Economic Mondial de la Davos.

31 afișări
Imaginea articolului Lagarde: Zona euro a depăşit ce a fost mai dificil din criza datoriilor

Lagarde: Zona euro a depăşit ce a fost mai dificil din criza datoriilor (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Lagarde apreciază că succesul de marţi al emisiunii de obligaţiuni de cinci miliarde de euro a Fondului European de Stabilitate Financiară, destinată ajutării Irlandei, a consolidat încrederea investitorilor în zona euro.

"Emisiunea a fost suprasubscrisă de nouă ori. Este un indicator al încrederii pieţelor. Euro a ieşit la lumină. Vrem să fim împreună, i-am ajutat pe cei care au avut dificultăţi. Am înfiinţat un mecanism de ajutor şi vrem să-l îmbunătăţim", a afirmat oficialul francez.

Ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schaeuble, a declarat la rândul său că sănătatea zonei euro nu a fost la fel de rea ca a altor regiuni. El a menţionat că economia germană, cea mai mare din Europa, ar putea creşte cu 2,2-2,3% în acest an.

"Suntem pregătiţi şi capabili să apărăm stabilitatea euro. Vom proteja zona euro dacă unele state membre se confruntă cu probleme. Suntem convinşi că vom reuşi. Nimeni din afara zonei euro nu înţelege că este vorba de o monedă comună europeană cu o politică monetară comună, însă fără politici economice şi bugetare comune,", a adăugat el.

Al 41-lea Forum Economic Mondial reuneşte până duminică 2.500 de participanţi în staţiunea montană elveţiană Davos. La conferinţă iau parte 35 de şefi de state şi de guverne, 80 de miniştri, opt guvernatori de bănci centrale şi 1.400 de actori ai scenei economice mondiale. Forumul are ca temă pentru acest an "Norme comune pentru o realitate nouă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici