Leasingul auto a crescut în primul trimestru cu 14%, la 277 milioane euro

Piaţa de leasing auto a consemnat în primul trimestru o creştere de 14% faţă de aceeaşi perioada a anului trecut, la 277,08 milioane euro, cel mai dinamic fiind segmentul vehiculelor comerciale, în special cele grele, a declarat luni directorul general al BCR Leasing, Bogdan Speteanu.

129 afișări
Imaginea articolului Leasingul auto a crescut în primul trimestru cu 14%, la 277 milioane euro

Leasingul auto a crescut în primul trimestru cu 14%, la 277 milioane euro (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

În primele trei luni ale anului trecut, piaţa finanţărilor auto în leasing se situa la 242,17 milioane euro.

Finanţările de autoturisme au înregistrat un avans de 20,2%, la 133,08 milioane euro, având o pondere de 48% în totalul pieţei de leasing auto.

Leasingul de vehicule comerciale grele a avut o valoare de 112,3 milioane euro, cu 17,2% peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, reprezentând 40% din piaţă de profil.

Vehiculele comerciale uşoare au ajuns la 29,13 milioane euro, în creştere cu 5% şi o pondere de 11%.

"Ne aşteptăm ca vehiculele să aibă cea mai mare pondere în continuare, de 70-75%, iar cele grele continuă să aibă cea mai importantă dinamică. Oferta de finanţare continuă să fie maimare decât cererea, conducând la creşterea concurenţei şi presiunii pe preţ", a afirmat Speteanu într-o conferinţă de presă.

Clienţii îşi păstrează preferinţă pentru autoturisme rulate.

Companiile subsidiare ale băncilor se bazează pe diversificarea canalelor de vânzare şi pe utilizarea tot mai extinsă a reţelelor de vânzare ale băncilor.

Pe de altă parte, piaţă leasingului operaţional a consemnat în primele trei luni o creştere de 16%, la peste 50.000 de vehicule.

În perioada ianuarie-martie au fost înmatriculate 2.500 de autovehicule pentru finanţarea în leasing operaţional, reprezentând 15% din totalul înmatriculărilor de vehicule.

Gradul de penetrare a leasingului operaţional se menţine scăzut, la 18% din piaţă totală de leasing, sub nivelul de peste 30% atins în alte economii europene.

Leasingul operaţional full-service reprezintă peste 70% din total, urmate de serviciile de administrare de flotă - 21% şi leasing operaţional fără servicii de administrare a flotei - 9%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici