Liderii G20 vor discuta un plan de investiţii în infrastructură şi training profesional

Liderii G20 care se reunesc joi şi vineri la Sankt Petersbourg vor discuta o strategie de stimulare a creşterii economice pe termen lung prin investiţii în infrastructură şi training profesional.

126 afișări
Imaginea articolului Liderii G20 vor discuta un plan de investiţii în infrastructură şi training profesional

Liderii G20 vor discuta un plan de investiţii în infrastructură şi training profesional (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Perspectivele de creştere pentru 2013 au fost revizuite în scădere în mai multe rânduri, decalajele regionale rămân mari şi şomajul, în special cel în rândul tinerilor, este inacceptabil de ridicat", potrivit proiectului planului de acţiune, relatează Bloomberg.

Documentul avertizează că redresarea este în continuare slabă, iar riscurile unei evoluţii negative se menţin.

Proiectul marchează o distanţare de strategiile adoptate la summiturile anterioare, care puneau accentul pe politici monetare şi fiscale coordonate, menite să susţină economia mondială.

"Recunoscând necesitatea de a pune în practică urgent măsuri structurale importante, am modificat agenda de reforme cu obiective mai relevante, concrete", se arată în proiect.

Planul reiterează totodată un angajament de a trece mai rapid la sisteme valutare libere şi la o flexibilitate a cursurilor de schimb care să reflecte factorii economici fundamentali.

"Ne vom abţine de la devalorizarea valutară în scop concurenţial", potrivit documentului.

Proiectul menţionează faptul că membrii G20 au reuşit să ţină sub control riscurile asociate redresării şi să îmbunătăţească condiţiile financiare şi citează revenirea cererii private în SUA, întărirea economiei japoneze şi a celei britanice şi semnele de revenire din zona euro.

Principalele probleme pentru redresarea economiei globale includ fragilitatea sectorului bancar în unele părţi ale Europei şi riscul unor noi întârzieri în realizarea uniunii bancare în UE.

Alţi factori negativi sunt încetinirea creşterii economice pe pieţele emergente şi riscul unor noi dispute în SUA, referitoare la politica fiscală şi datorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici