Lira, în SCĂDERE după ce premierul Theresa May a semnat procedura pentru declanşarea Brexit

Lira este în scădere uşoară, miercuri, în contextul în care investitorii se pregătesc de negocierile care vor dura doi pentru ca Marea Britanie să iasă din UE, după ce Theresa May a semnat procedura pentru declanşarea Brexit, scrie Bloomberg.

2015 afișări
Imaginea articolului Lira, în SCĂDERE după ce premierul Theresa May a semnat procedura pentru declanşarea Brexit

Potrivit Bloomberg, lira a pierdut 0,6%, ajungând la 1,2377 dolari.

„Investitorii care sunt încă neliniştiţi în legătură cu procedura de ieşire sunt posibili vânzători aici”, a spus Mansoor Mohi-uddin, un strategist al NatWest Markets, compania de investiţii a Royal Bank of Scotland Group.

Premierul britanic Theresa May a semnat, miercuri, scrisoarea oficială pentru activarea Articolului 50 al Tratatului Lisabona, declanşând astfel procedura formală de separare a Marii Britanii de Uniunea Europeană.

Scrisoarea urmează să fie înmânat miercuri lui Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, de către ambasadorul britanic la UE, Sir Tim Barrow, la ora locală 13.30 (ora României, 14.30).

În cursul zilei de miercuri, premierul Theresa May va susţine un discurs în Parlamentul de la Londra în care va confirma declanşarea procedurii formale de ieşire a Marii Britanii din UE.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici