Liviu Stoleru, Cemacon: Piaţa materialelor de construcţii începe să-şi revină

Producătorul de materiale de construcţii Cemacon Zalău, care deţine două unităţi de producţie pe piaţa locală, se aşteaptă anul acesta la o creştere de cel puţin 10% a vânzărilor.

Liviu Stoleru, Cemacon: Piaţa materialelor de construcţii începe să-şi revină (Imagine: Gabriel Petrescu/ Arhiva Mediafax Foto)

„În ultimii cinci ani am avut creşteri succesive ale cifrei de afaceri de peste 20% în fiecare an. Şi anul acesta se va menţine trendul crescător“, spune Liviu Stoleru, CEO al Cemacon.

Potrivit acestuia, creşterea va veni din stocurile existente, dar şi dintr-o majorare a preţurilor. În plus, de anul trecut, compania este prezentă pe piaţă nu doar cu cărămidă, ci şi cu produse complementare – vată bazaltică, sisteme de coş de fum.

Producătorul a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 68 de milioane de lei, în creştere cu 24% faţă de 2014, în timp ce profitul operaţional s-a majorat cu 27%. Creşterea a venit şi din redeschiderea celei de-a doua fabrici a Cemacon, care era în conservare din 2011, la Zalău.

Referindu-se la piaţa materialelor de construcţii, Liviu Stoleru spune că s-a simţit o uşoară revenire începând cu 2014, an în care a fost redeschisă fabrica de cărămizi de la Zalău a companiei, în condiţiile în care producătorul a epuizat stocul de marfă.

Anul trecut, Cemacon avea 195 de angajaţi la fabricile din Zalău şi Cluj, astfel că piaţa de desfacere principală este Transilvania, alături de Banat şi Crişana. În Bucureşti, Cemacon distribuie marginal, în cantităţi mici şi doar produsele care au valoare adăugată, reprezentanţii companiei precizând că sudul ţării nu este o piaţă-ţintă. Tocmai de aceea, printre cei mai mari clienţi ai companiei se numără Eco Group din Cluj, Auto Alex din Timişoara şi Multicom Zalău.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 0 comentarii
Taguri:
CONSTRUCŢII ,
TREND ,
COMENTARII

Nu exista comentarii

COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Martorul-cheie rupe tăcerea