London Metal Exchange va discuta interzicerea metalului rusesc - surse

London Metal Exchange (LME) intenţionează să discute interzicerea noilor livrări de metale ruseşti, cum ar fi aluminiul, nichelul şi cuprul, au declarat trei surse familiare cu această chestiune, citate de Reuters.

492 afișări
Imaginea articolului London Metal Exchange va discuta interzicerea metalului rusesc - surse

Ţările occidentale au sancţionat băncile ruseşti şi persoanele bogate care au legătură cu preşedintele Vladimir Putin de la invazia Rusiei în Ucraina, dar până în prezent nu există restricţii privind cumpărarea de metal rusesc.

Sursele au declarat că există o anumită îngrijorare că producătorul rus de aluminiu Rusal nu va putea să îşi vândă metalul şi îl va livra în depozitele înregistrate ale bursei de metale.

"Discuţiile se referă la posibilitatea de a interzice noi livrări", a declarat una dintre surse, adăugând că încercarea de a interzice metalul aflat deja în depozitele LME care a fost produs de Rusal "ar fi o nebunie".

O altă sursă a declarat că LME nu ar putea interzice metalul rusesc fără sancţiuni asupra companiilor care l-au produs.

Preţul de referinţă al aluminiului pe LME, cea mai mare piaţă mondială a metalelor industriale, a urcat joi cu 8,5%, la 2.305 dolari pe tonă, în timp ce nichelul a crescut cu 6%, la 23.115 dolari.

Rusia a produs 920.000 de tone de cupru anul trecut, aproximativ 3,5% din totalul mondial, potrivit U.S. Geological Survey.

Nichelul din Rusia este produs în principal de Nornickel, responsabil pentru 7% din producţia mondială extrasă, estimată la 2,7 milioane de tone anul trecut.

Rusal, cel mai mare producător de aluminiu din lume în afara Chinei, reprezintă 6% din livrările globale estimate la aproximativ 70 de milioane de tone în acest an.

Unii cumpărători evită aluminiul de la Rusal, în timp ce alţii îşi asigură reduceri de preţ.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici