Lucrările de construcţii au consemnat un avans de 9,4% în primele 11 luni ale anului trecut

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele 11 luni ale anului trecut cu 9,4%, ca serie brută, construcţiile noi înregistrând un avans de 4,8%, iar lucrările de reparaţii capitale şi-au sporit volumul cu 23,5% şi cele de întreţinere şi reparaţii curente cu 14,4%, potrivit datelor INS.

Share pe Facebook 193 afişări

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 16,7% şi la clădirile nerezidenţiale cu 3,1%. În cazul clădirilor rezidenţiale, volumul a scăzut cu 4,5%, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 10,2%.

Lucrările de reparaţii capitale au sporit cu 23,4%, cele de întreţinere şi reparaţii curente cu 11%, iar lucrările de construcţii noi cu 6,8%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 9,3%, la clădirile nerezidenţiale cu 6,6%, iar la cele rezidenţiale cu 2,2%.

În luna noiembrie, volumul lucrărilor de construcţii a înregistrat un avans de 7% faţă de octombrie, serie brută, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 9%, lucrările de construcţii noi cu 7,1% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 3,3%.

De asemenea, construcţiile inginereşti au avut o majorare a volumului cu 24,6%, însă lucrările la clădirile rezidenţiale şi la cele nerezidenţiale au consemnat un recul de 28,3% respectiv 14,3%.

Ca serie ajustată, lucrările de construcţii noi au crescut cu 2,5%.

Comparativ cu noiembrie 2014, volumul lucrărilor de construcţii a fost mai mare cu 5,9%, ca serie brută.

Astfel, lucrările de reparaţii capitale şi cele de întreţinere şi reparaţii curente au avut creşteri de 26,5%, respectiv 15%, pe când lucrările de construcţii noi au scăzut cu 2,6%. Totodată, construcţiile inginereşti au înregistrat o majorare a volumului cu 26,4%. Scăderi au avut loc la clădirile rezidenţiale cu 30,2% şi la clădirile nerezidenţiale cu 18,7%.

Ca serie ajustată, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 6,5%.

Share pe Facebook

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
CONSTRUCŢII ,
INS ,
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.

ULTIMA ORĂ
SURPRIZA Guvernului pentru TOŢI ROMÂNII care au un salariu de 2.000 de lei. Anunţul făcut de Ministerul de Finanţe este FĂRĂ ECHIVOC
mediafax.ro
Închide