Lucrările de construcţii au consemnat un avans de 9,4% în primele 11 luni ale anului trecut

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele 11 luni ale anului trecut cu 9,4%, ca serie brută, construcţiile noi înregistrând un avans de 4,8%, iar lucrările de reparaţii capitale şi-au sporit volumul cu 23,5% şi cele de întreţinere şi reparaţii curente cu 14,4%, potrivit datelor INS.

Share pe Facebook 193 afişări

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 16,7% şi la clădirile nerezidenţiale cu 3,1%. În cazul clădirilor rezidenţiale, volumul a scăzut cu 4,5%, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 10,2%.

Lucrările de reparaţii capitale au sporit cu 23,4%, cele de întreţinere şi reparaţii curente cu 11%, iar lucrările de construcţii noi cu 6,8%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 9,3%, la clădirile nerezidenţiale cu 6,6%, iar la cele rezidenţiale cu 2,2%.

În luna noiembrie, volumul lucrărilor de construcţii a înregistrat un avans de 7% faţă de octombrie, serie brută, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 9%, lucrările de construcţii noi cu 7,1% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 3,3%.

De asemenea, construcţiile inginereşti au avut o majorare a volumului cu 24,6%, însă lucrările la clădirile rezidenţiale şi la cele nerezidenţiale au consemnat un recul de 28,3% respectiv 14,3%.

Ca serie ajustată, lucrările de construcţii noi au crescut cu 2,5%.

Comparativ cu noiembrie 2014, volumul lucrărilor de construcţii a fost mai mare cu 5,9%, ca serie brută.

Astfel, lucrările de reparaţii capitale şi cele de întreţinere şi reparaţii curente au avut creşteri de 26,5%, respectiv 15%, pe când lucrările de construcţii noi au scăzut cu 2,6%. Totodată, construcţiile inginereşti au înregistrat o majorare a volumului cu 26,4%. Scăderi au avut loc la clădirile rezidenţiale cu 30,2% şi la clădirile nerezidenţiale cu 18,7%.

Ca serie ajustată, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 6,5%.

Share pe Facebook

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
CONSTRUCŢII ,
INS ,
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.