Lufthansa va introduce o taxă suplimentară pentru biletele de avion vândute prin site-uri neafiliate

Compania aeriană germană Lufthansa va introduce din septembrie o suprataxă de 16 euro pe fiecare bilet de avion vândut prin site-uri neafiliate, în scopul creşterii profitului, potrivit unui comunicat oficial citat de Reuters.

213 afișări
Imaginea articolului Lufthansa va introduce o taxă suplimentară pentru biletele de avion vândute prin site-uri neafiliate

Lufthansa va introduce o taxă suplimentară pentru biletele de avion vândute prin site-uri neafiliate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lufthansa a anunţat că procentul obţinut din vânzarea biletelor are o tendinţă de scădere, în contextul în care costurile alocate pentru serviciile globale de distribuţie depăşesc 100 de milioane de euro anual.

În acest context, compania aeriană a decis introducerea unei taxe de 16 euro pe fiecare bilet de avion vândut de site-uri specializate care nu îi sunt afiliate.

"În contextul în care companii de servicii şi parteneri obţin venituri în creştere, încasările noastre au fost afectate de-a lungul timpului", a declarat Jens Bischof, directorul comercial al companiei aeriene germane.

Decizia Lufthansa, care va afecta şi biletele pentru companii low-cost precum Austrian, Swiss şi Brussels, a atras criticile grupului de distribuţie Amadeus IT.

În plus, Lufthansa va introduce noi tarife la biletele de avion din vara aceasta, serviciile de tip economic urmând să fie împărţite în categoriile "uşor" ("light"), "clasic" ("classic") şi "flexibil" ("flex"), în funcţie de opţiunile pasagerilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici