Majoritatea grecilor preferă măsurile de austeritate, în locul intrării ţării în faliment

Majoritatea grecilor, respectiv 55,2%, preferă măsurile de austeritate în locul intrării în faliment a ţării, care beneficiază de un program de salvare în valoare de 110 miliarde de euro din partea UE şi FMI, în schimbul unor reforme drastice, potrivit unui sondaj de opinie.

24 afișări
Imaginea articolului Majoritatea grecilor preferă măsurile de austeritate, în locul intrării ţării în faliment

Majoritatea grecilor preferă măsurile de austeritate, în locul intrării ţării în faliment (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sondajul, publicat de cotidianul Vima, arată că 56,3% dintre persoanele intervievate acceptă scăderea salariilor, în condiţiile care guvernul va prezenta luni reforma sistemului de pensii, care prevede, în principal, majorarea vârstei de pensionare la 65 de ani.

Pe de altă parte, 53,2% dintre repondenţi consideră că demonstraţiile împotriva planului de austeritate trebuie să continue, în timp ce 45,3% au o opinie contrară.

Cercetarea a fost realizată de către institutul Kappa Research în rândul a peste 1.000 de persoane, după greva generală a miercuri care a dus la violenţe, incendierea unei bănci la Atena şi moartea a trei persoane.

Miniştrii de Finanţe din zona euro vor discuta duminică, 9 mai, detaliile unui plan de creare a unui fond pentru situaţii de urgenţă, menit sprijinirii statelor din zona euro în vederea evitării extinderii crizei din Grecia, care pune în pericol fundamentele uniunii monetare.

Prin anunţarea mecanismului de sprijin financiar înaintea deschiderii de luni a burselor, liderii UE speră să calmeze temerile investitorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici