Mari producători de tutun, condamnaţi la plata unor despăgubiri de 12,5 miliarde dolari în Canada

Subsidiare ale British American Tobacco, Philip Morris International şi Japan Tobacco vor plăti despăgubiri de circa 15,6 miliarde dolari canadieni (12,5 miliarde dolari), în urma pierderii unui proces în Quebec cu dependenţi de tutun şi persoane care s-au îmbolnăvit din cauza fumatului.

222 afișări
Imaginea articolului Mari producători de tutun, condamnaţi la plata unor despăgubiri de 12,5 miliarde dolari în Canada

Mari producători de tutun, condamnaţi la plata unor despăgubiri de 12,5 miliarde dolari în Canada (Imagine: HEPTA)

Reclamanţii au susţinut în timpul procesului că producătorii de tutun trebuie făcuţi răspunzători pentru vânzarea unor produse dăunătoare şi pentru ascunderea efectelor acestora asupra sănătăţii, relatează MarketWatch.

Cea mai mare parte a despăgubirilor, de 10,4 miliarde de dolari canadieni, vor fi plătite de Imperial Tobacco Canada, divizie a British American Tobacco.

Compania a anunţat că există motive puternice pentru ca verdictul să fie contestat.

Decizia justiţiei cere companiilor să plătească cel puţin 1,13 miliarde de dolari canadieni, indiferent dacă vor face sau nu apel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici