Maşinile electrice sunt pe val: Piaţa este în creştere cu 136% faţă de aceeaşi perioadă din 2019

  • În total, în primele zece luni, anul ăsta au fost înmatriculate 113.707 maşini în România
  • 1.819 dintre acestea au fost full electrice
  • Piaţa maşinilor electrice în octombrie 2020 este în creştere cu 136% faţă de aceeaşi perioadă 2019
930 afișări
Imaginea articolului Maşinile electrice sunt pe val: Piaţa este în creştere cu 136% faţă de aceeaşi perioadă din 2019

În ciuda crizei şi în ciuda preţurilor mai piperate decât la maşinile clasice, piaţa maşinilor electrice este în continuă expansiune. Aşa se face că în luna octombrie a acestui an, conform datelor DRPCIV, au fost înmatriculate 373 de autovehicule 100% electrice, adică mai multe cu 136% faţă de aceeaşi perioadă anul trecut. Când vine vorba de maşini electrice, Renault conduce topul. Următoarele mărci în topul preferinţelor sunt Skoda, Volkswagen, Hyundai, BMW, Smart şi Nissan.

În primele luni din 2020 au fost inamtriculate 1.819 maşini electrice în România. Anul ăsta înmatriculările de maşini electrice au o creştere de 51% faţă de anul trecut în primele zece luni

„Maşinile electrice în România înregistrează un trend descendent în 2020, contrar pieţei totale, care momentan se află la o scădere de 27%. Acest parcurs de electrificare al parcului auto va continua şi se vă dezvolta foarte mult şi în 2021”, spune Alexandru Vescu, manager vehicule electrice Renault România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici