Mediul de afaceri german, semnal către clasa politică: „Încrederea este afectată de criza politică”

În contextul actualelor evenimente politice, AHK România doreşte să informeze toţi factorii de decizie politică că actualele evoluţii politice au dus la pierderea încrederii companiilor germane în implementarea reformelor necesare şi urgente.

479 afișări
Imaginea articolului Mediul de afaceri german, semnal către clasa politică: „Încrederea este afectată de criza politică”

Mediul de afaceri german: Încrederea este afectată de criza politică

„Capacitatea de reformă şi, prin urmare, configurarea condiţiilor cadru ale viitoarelor politici economice în România depinde în mare măsură de factorii de decizie politică, care nu ar trebui să se concentreze pe apariţia crizelor politice, ci pe implementarea continuă a reformelor. România are nevoie de un guvern capabil să acţioneze pentru a face faţă provocărilor economice imense, de la Green Deal la transformarea digitală a economiei şi pentru a menţine competitivitatea amplasamentului investiţional.

În loc de noi probleme şi incertitudini legate de viitor, companiile din România au nevoie de toată atenţia şi sprijinul politic şi administrativ. De exemplu, subvenţiile oferite de UE trebuie să ajungă în economie, administraţiile trebuie să devină mai profesioniste şi mai digitalizate şi, astfel, nivelul de trai al populaţiei să crească semnificativ”, spun reprezentanţii AHK România.

Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România) este reprezentanţa oficială a economiei germane şi totodată cea mai mare Cameră de comerţ bilaterală din România. Înfiinţată în 2002, AHK numără peste 550 de firme-membre şi susţine companiile germane la intrarea lor pe piaţa românească, fiind totdodată partener al firmelor româneşti interesate de piaţa germană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici