Mic ghid pentru a-ţi rezolva problemele cu băncile. Drumul de la concilierea directă la proces

Relaţia cu băncile - comisioane ascunse, dobânzi mărite fără o justificare sau un anunţ prealabil etc. - a devenit una din ce în ce mai tensionată pentru tot mai mulţi români. Puţini dintre aceştia cunosc însă modalităţile pe care le au la dispoziţie pentru a-şi rezolva problema cu banca.

30 afișări
Imaginea articolului Mic ghid pentru a-ţi rezolva problemele cu băncile. Drumul de la concilierea directă la proces

Mic ghid pentru a-ţi rezolva problemele cu băncile. Drumul de la concilierea directă la proces (Imagine: Mediafax Foto)

În continuare, vă prezentăm un ghid al soluţiilor pe care le aveţi la îndemână pentru a vă rezolva - fie pe cale amiabilă, fie pe calea unui proces - nemulţumirile legate de contractele bancare. Pentru început, vom preciza că pentru majoritatea acţiunilor pe care le puteţi întreprinde, aveţi nevoie de un set de acte, respectiv: copie carte de identitate; copia contractului cu banca; extras de cont; dovada plăţilor făcute; dovada prejudiciului/nemulţumirii (exemplu - majorarea dobânzii).

Prima opţiune pe care o are un client este cea a concilierii directe cu banca. Teoretic, această cale este cea mai indicată pentru că presupune mai puţin timp şi nu implică costurile pe care le-ar presupune un proces. În cazul în care concilierea directă eşuează, este indicat - potrivit avocaţilor specializaţi - să faceţi o notificare oficială către bancă prin care să respingeţi aspectele pe care le consideraţi ilegale. Important: notificarea trebuie trimisă cu confirmare de primire pentru ca ulterior - în cazul în care banca vă respinge în continuare pretenţiile - să poată fi folosită în cadrul unui proces.

Citeşte mai multe despre ghidul pentru rezolvarea problemelor cu băncile pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici