Militari Shopping Center, reevaluat în scădere cu 6,2 mil. euro. Veniturile din chirii au stagnat

Veniturile nete ale Atrium European Real Estate din închirierea centrului comercial Militari Shopping Center au stagnat anul trecut la 6,4 milioane de euro, iar proiectul a fost reevaluat în scădere cu aproape 8% faţă de finalul anului 2012.

97 afișări
Imaginea articolului Militari Shopping Center, reevaluat în scădere cu 6,2 mil. euro. Veniturile din chirii au stagnat

Veniturile brute au avansat cu 1,1% de la 7,24 milioane de euro la 7,17 milioane de euro, a anunţat compania.

Chiriaşii din Militari Shopping Center au avut anul trecut vânzări de 21,8 milioane de euro, în creştere de la 21,4 milioane euro în 2012.

Valoarea de piaţă a Militari Shopping Center, cu o suprafaţă închiriabilă de 53.400 metri pătraţi a scăzut anul trecut cu 6,2 milioane de euro, la 65,2 milioane de euro, se arată în raportul financiar al companiei. Randamentul centrului comercial este estimat la 9,1%, în stagnare.

"În Cehia, România, Slovacia şi Letonia portofoliile au fost reevaluate în scădere, în principal din cauza reducerii uşoare a valorii chiriei estimate. Portofoliul din Polonia a fost reevaluat în creştere cu 1,6% sau 16,3 milioane de euro, ca urmare în special a comprimării yieldului (randamentului investiţional, n.r.)", se menţionează în raport.

Venturile nete obţinute în România reprezintă 3,4% din totalul încasărilor din închirierea celor 153 de proprietăţi pe care Atrium le deţine în mai multe ţări, cu o valoare estimată la 2,4 miliarde de euro. În plus, compania deţine terenuri pentru dezvoltare în valoare de 583,2 milioane de euro, inclusiv în Arad şi Constanţa, unde intenţiona să dezvolte parcuri de retail.

Potrivit raportului financiar, obiectivul companiei pentru acest an cu privire la politica de investiţii este să se axeze în special pe pieţele principale pe care activează, respectiv Polonia, unde are 22 de proprietăţi, Cehia (95) şi Slovacia (3).

La nivelul companiei, veniturile nete au crescut cu 5,3%, la 190 milioane de euro.

Atrium mai deţine în România şi Atrium European Real Estate a achiziţionat în 2004 prima fază a proiectului din Militari, dezvoltat de compania belgiană Liebrecht&wooD. Pentru extindere, finalizată în martie 2009, compania a anunţat că a alocat 67 milioane euro. Cel mai mare acţionar al Atrium European Real Estate este grupul de investitori israelieni Gazit Globe, cu 39,9% din acţiuni, urmat de compania Apollo Global Real Estate, cu o participaţie de 13,9%, potrivit datelor valabile la sfârşitul lunii septembrie, publicate în raportul financiar al companiei.

Atrium European Real Estate operează în mai multe ţări din regiune, în principal Polonia, Cehia, Slovacia, Rusia, Ungaria şi România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici