Ministerul Economiei va fi reorganizat. Câţi secretari de stat va avea

Numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Ministerului Economiei va fi de 1.146 posturi finanţate de la bugetul de stat, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetelor demnitarilor, la care se adaugă 49 posturi pentru demnitari si posturile aferente cabinetelor demnitarilor.

2692 afișări
Imaginea articolului Ministerul Economiei va fi reorganizat. Câţi secretari de stat va avea

Ministerul Economiei va fi reorganizat. Câţi secretari de stat va avea

Conform proiectului de reorganziare a ministerului, pus în dezbatere publică, din numărul total al personalului, indicat anterior, numărul secretarilor generali adjuncţi este dimensionat la 4, iar numarul secretarilor de stat la 8.

Din numărul total, 123 posturi sunt aferente reţelei externe a ministerului.

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri s-a înfiinţat prin reorganizarea Ministerului Economiei şi prin comasarea cu Ministerul Energiei, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi Ministerul Turismului şi prin preluarea activităţilor şi structurilor de la aceste ministere.

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri exercită drepturile şi îndeplineşte obligaţiile ce decurg din calitatea de acţionar al statului român la operatorii economici pentru care îndeplineşte calitatea de minister de resort. adică întreprinderile care s-au aflat sub autoritatea, în coordonarea sau subordinea ministerelor anterior indicate, respectiv: Ministerul Economiei, Ministerul Energiei, Ministerul pentru Mediu de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi Ministerul Turismului, cu excepţia Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice Transelectricasi a Societaţii Naţionale de Transport Gaze Naturale Transgaz Mediaş.

În minister vor fi înfiinţate, ca direcţii generale, Departamentul de Comerţ Exterior, Investiţii Străime şi Afaceri Europene, Departamentul pentru Energie şi Departamentul pentru Turism, constituite din posturi existente la această dată în cadrul aparatului propriu al ministerelor care se desfiinţează.

Sub coordonarea ministerului vor funcţiona 70 de societăţi comerciale, din energie, industrie, apărare, turism sau minerit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici