Ministerul Energiei cere alegerea unor noi administratori la Electrica, prin vot cumulativ

Ministerul Energiei, actionar al Electrica, a solicitat convocarea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor furnizorului şi distribuitorului de energie, propunând pe ordinea de zi alegerea de noi membri ai Consiliului de Administraţie prin aplicarea metodei votului cumulativ.

450 afișări
Imaginea articolului Ministerul Energiei cere alegerea unor noi administratori la Electrica, prin vot cumulativ

Ministerul Energiei cere alegerea unor noi administratori la Electrica, prin vot cumulativ

Propunerea ministerului a fost anuntata de Electrica, printr-un comunicat transmis joi Bursei de Valori Bucureşti.

Recent, ministerul a propus si suplimentarea numarului membrilor CA, de la 5 la 7, urmand ca statul să aibă dreptul de a avea pana la trei reprezentanti, fata de doi in prezent.

Ministerul Energiei detine 48,78% din Electrica.

Ministrul de resort, Andrei Gerea, a criticat recent conducerea Electrica SA, afirmand ca societatea, listată anul trecut pe bursele din Bucureşti şi Londra, nu a utilizat banii obţinuţi din listare. În opinia lui Gerea, scopul unor astfel de tranzaţii este de a asigura investiţii strategice şi statul să aibă ceva de câştigat, şi nu de a face listări ”de dragul de a le face”.

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat, marţi, că România trebuie să rupă cercul influenţei politice asupra deciziilor economice, el făcând apel către liderii români să lase la o parte preocupările politice, să nu se mai amestece în administrarea companiilor de stat pentru a obţine beneficii politice şi să le permită acestora să îşi desfăşoare activitatea în conformitate cu bunele practici de afaceri, astfel încât toţi românii să se bucure de efectele benefice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici