Ministerul Finanţelor: Toate declaraţiile din acest moment privind cota unică sunt doar speculaţii politice

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) consideră că declaraţiile preşedintelui PNL Crin Antonescu privind inţenţia Guvernului de a desfiinţa cota unică şi de a dubla taxele locale sunt pe moment doar speculaţii politice, dar nu neagă explicit că ar putea fi adoptate astfel de măsuri.

36 afișări
Imaginea articolului Ministerul Finanţelor: Toate declaraţiile din acest moment privind cota unică sunt doar speculaţii politice

Ministerul Finanţelor: Toate declaraţiile din acest moment privind cota unică sunt doar speculaţii politice (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Singurul document oficial referitor la măsurile pe care le va lua Guvernul în perioada următoare va fi scrisoarea de intenţie pe care Ministerul Finanţelor Publice o va remite Fondului Monetar Internaţional, după încheierea discuţiilor tehnice cu reprezentanţii misiunii de evaluare. Toate anunţurile şi declaraţiile din acest moment sunt doar speculaţii politice", precizează MFP într-un comunicat remis MEDIAFAX, ca răspuns la declaraţiile lui Crin Antonescu şi la informaţiile privind existenţa unui document oficial care prevede majorarea altor taxe.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că Guvernul are intenţia de a desfiinţa cota unică de impozitare introducând un impozit lunar de 25% asupra veniturilor de peste 4.000 de lei, de a majora impozitul pe profit la 25% şi de a dubla valoarea taxelor şi impozitelor locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici