Ministerul Mediului precizează: Locul 2 în UE deţinut de România la vânzări auto se referă la programe tip Rabla

Ministerul Mediului precizează că locul doi ocupat de România în UE din punct de vedere al numărului de maşini vândute în 2010 se referă, de fapt, la numărul de unităţi vândute prin programe gen "Rabla", nefiind vorba de numărul absolut al automobilelor noi cumpărate de români.

29 afișări
Imaginea articolului Ministerul Mediului precizează: Locul 2 în UE deţinut de România la vânzări auto se referă la programe tip Rabla

Ministerul Mediului precizează: Locul 2 în UE deţinut de România la vânzări auto se referă la programe tip Rabla (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, marţi, la conferinţa Mediafax Talks about Auto Industry, că România se află pe locul doi între ţările Uniunii Europene din punct de vedere al vânzărilor de maşini noi în anul 2010, după Marea Britanie.

"Este vorba de numărul de maşini noi vândute în Uniunea Europeană în 2010 prin programe de înnoire a parcurilor auto, similare celui cunoscut în România sub numele de "Rabla", au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Direcţiei de comunicare din Ministerul Mediului.

Conform unei statistici a Asociaţiei Europene a Producătorilor de Maşini, primele trei locuri din punct de vedere al înmatriculărilor de maşini noi în ianuarie şi februarie 2010 sunt ocupate, în ordine, de Italia, Franţa şi Germania, ţara de pe primul loc având 443.000 de unităţi noi înregistrate în circulaţie. În acest clasament, România ocupă locul 19 din 25 de state UE, toate în afară de Malta şi Cipru, datele de aici nefiind centralizate de organizaţie.

Ministrul a susţinut că programul "Rabla", desfăşurat de Ministerul Mediului, a contribuit decisiv la creşterea numărului noi de maşini vândute în România în acest an.

"În primele două luni ale anului, atunci când programul Rabla nu funcţiona, s-au vândut 4.000 de maşini noi. În următoarele două luni, numai prin programul «Rabla» s-au vândut 12.300 de maşini. Mi se pare un lucru important", a spus ministrul Borbely.

În intervenţia sa, premierul Emil Boc, prezent şi el la conferinţa Mediafax Talks about Auto Industry, a lăudat efectele programului "Rabla" asupra economiei, arătând că industria de maşini, una de importanţă strategică pentru statul român, a fost şi va fi impulsionată atât de acest program, cât şi de garanţiile guvernamentale şi ajutoarele de stat oferite de Ministerul Finanţelor.

"Acestea sunt cele două componente majore prin care Guvernul va sprijini industria auto din România", a spus Boc.

Conferinţa Mediafax Talks about Auto Industry este organizată de MEDIAFAX şi Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici