Ministerul Transporturilor: Partea sârbă a decis să nu mai susţină proiectul autostrăzii Timişoara-Pancevo

Partea sârbă a decis să nu mai susţină proiectul autostrăzii Timişoara-Pancevo, în contextul în care nu au existat întâlniri între guvernul sârb şi guvernul român din mandatul anterior pe partea de dezvoltare şi implementare a proiectului, a declarat joi ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

1817 afișări
Imaginea articolului Ministerul Transporturilor: Partea sârbă a decis să nu mai susţină proiectul autostrăzii Timişoara-Pancevo

Ministerul Transporturilor: Partea sârbă a decis să nu mai susţină proiectul autostrăzii Timişoara-Pancevo

În cursul anului trecut, Guvernul a solicitat în mai multe rânduri întâlniri cu partea română pentru a promova şi a dezvolta acest proiect. Din istoricul pe care l-am primit în cadrul ministerului, se pare că partea română, conducerea ministerului de la acel moment, să zicem că nu a dat curs invitaţiei, nu au existat întâlnirile între guvernul sârb şi guvernul român pe partea de dezvoltare şi de implementare a acestui proiect”, a declarat ministrul Transporturilor, după o întâlnire de lucru cu premierul Sorin Grindeanu.

Potrivit ministrului, în luna februarie a avut loc, la Ministerul Transporturilor, o întâlnire pe tema proiectului Timişoara-Pancevo între un secretar de stat de la Ministerului Transporturilor şi omologul lui însoţit de o delegaţie.

În data de 2 martie am promovat memorandumul în Guvern pentru semnarea acordului între guvernul sârb şi guvernul român pentru promovarea acestui proiect. În cele din urmă, autorităţile sârbe au decis, când s-a întrunit comisia româno-sârbă, pe proiectul respectiv să nu mai susţină acest proiect”, a adăugat Cuc.

Mai mult, pentru semnarea acordului Timişoara-Pancevo, Ministerul român al Transporturilor a trimis un secretar de stat în Serbia, care a discutat cu reprezentanţii ministerului Transporturilor şi cei ai Ministerului Fondurilor.

„Noi, în acest mandat, am făcut toate demersurile să realizăm acest proiect. Ba, mai mult, ulterior aprobării în guvern a memorandumului care viza acordul de parteneriat între cele două state pe proiectul Timişoara-Pancevo, am şi trimis un secretar de stat în Serbia, pentru a semna acest acord. A stat patru zile şi a avut discuţii şi cu reprezentanţii de la Ministerul Fondurilor din Serbia şi cu reprezentanţi de la Ministerul Transporturilor. În cele din urmă, partea sârbă a luat decizia să nu mai susţină acest proiect”, a explicat Cuc.

De cealaltă parte însă, Ministerul Construcţiilor, Transporturilor şi Infrastructurii al Serbiei anunţase, luni, că „Serbia a sprijinit proiectul de construire a unei autostrăzi care să lege Serbia şi România şi l-a considerat unul strategic, doar că Ministrul Transporturilor din România nu a aprobat în timp util începerea proiectului”.

Premierul Grindeanu a declarat, în martie, că a fost deblocat proiectul autostrăzii Timişoara-Pancevo, iar pe următorul exerciţiu bugetar se va intra la execuţie pentru acest tronson.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici