Miniştrii au reclamat în Guvern că bugetul este construit pe o grilă "depăşită", din anii '90

Miniştrii au reclamat în Guvern, în discuţia privind rectificarea bugetară, că bugetul este construit pe baza unei grile "depăşite", din anii '90, care nu mai permite dezvoltarea economică în actualul context, şi au cerut ca premierul să decidă alocarea banilor în funcţie de priorităţile guvernării.

13 afișări
Imaginea articolului Miniştrii au reclamat în Guvern că bugetul este construit pe o grilă "depăşită", din anii '90

Miniştrii au reclamat în Guvern că bugetul este construit pe o grilă "depăşită", din anii '90 (Imagine: Mediafax Foto)

Discuţia a avut loc în şedinţa de miercuri a Guvernului, în care a fost aprobată prima rectificare bugetară din acest an.

"Miniştrii au reclamat faptul că bugetul este construit pe o grilă din anii '90, care nu mai permite dezvoltarea economică în actualul context, şi că modalitatea de alocare a fondurilor ar trebui regândită", au relatat pentru MEDIAFAX surse participante la şedinţă.

Potrivit acestora, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a arătat că, din cauza acestei grile, instituţia sa primeşte un buget reprezentând doar jumătate din media bugetelor alocate pentru transporturi în statele membre UE.

Miniştrii au mai reclamat faptul că atribuţiile cele mai importante în repartizarea fondurilor le are Ministerul Finanţelor, şi nu premierul care şi-a asumat un program de guvernare.

"Membrii Cabinetului i-au spus lui Boc că nu poate lăsa Ministerul Finanţelor să aibă ultimul cuvânt în alocarea banilor, ci că decizia finală ar trebui să aparţină primului-ministru, fiind vorba de o decizie politică, bazată pe priorităţile guvernării", au arătat sursele citate.

Premierul a apreciat însă că schimbarea modului de concepere a bugetului ar crea dificultăţi, fiind nevoie de regândirea tuturor capitolelor bugetare, au adăugat sursele.

Guvernul a aprobat, miercuri, prima rectificare bugetară din acest an, prin care sunt tăiate alocaţiile mai multor ministere şi acordate fonduri în special pentru plata pensiilor, indemnizaţiilor de şomaj şi altor alocaţii de natură socială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici