Ministrul britanic de Finanţe: Economia Marii Britanii este vulnerabilă la declinul burselor asiatice

Economia Marii Britanii este vulnerabilă la şocurile internaţionale, a declarat luni ministrul britanic de Finanţe, George Osborne, pe fondul declinului burselor la nivel mondial, provocat de temerile privind încetinirea creşterii economice în China.

265 afișări
Imaginea articolului Ministrul britanic de Finanţe: Economia Marii Britanii este vulnerabilă la declinul burselor asiatice

Ministrul britanic de Finanţe: Economia Marii Britanii este vulnerabilă la declinul burselor asiatice

'Toată lumea este îngrijorată de situaţia pieţelor financiare asiatice. Vreau să reamintesc că nu suntem imuni la ceea ce se întâmplă în lume", a spus Osborne reporterilor, după o întâlnire la Helsinki cu omologul său Alexander Stubb, transmite Bloomberg.

Comentariile lui Osborne scot în evidenţă îngrijorarea tot mai mare a investitorilor şi politicienilor, provocată de extinderea evoluţiei negative a pieţei chineze de capital la nivel mondial.

Bursa din Shanghai a atins luni cel mai redus nivel după 2007, iar bursele asiatice minimul ultimilor trei ani.

"În mod evident autorităţile chineze fac tot posibilul pentru a stabiliza pieţele", a spus Osborne.

Ministrul britanic de Finanţe se află într-un turneu în Scandinavia pentru a susţine cererile Marii Britanii de reformare a Uniunii Europene, înainte de un referendum privind apartenenţa ţării la UE, în 2017. El a arătat că situaţia scoate în evidenţă importanţa ca alte ţări să "îşi păstreze ordinea în casă".

"Nu ştii de unde va veni următoarea criză, unde va apărea următorul şoc. Marea Britanie are o economie foarte deschisă, probabil cea mai deschisă dintre economiile mari, şi suntem afectaţi de ceea ce se întâmplă, fie că sunt probleme în zona euro, fie probleme pe pieţele asiatice", a spus Osborne.

Bursele au pierdut la nivel global 5.000 de miliarde de dolari de când autorităţile chineze au devalorizat yuanul pe 11 august, investitorii fiind îngrijoraţi de încetinirea peste aşteptări a creşterii economiei Chinei.

Indicele FTSE 100 este în scădere cu 2,8%, piezând luni 51 de miliarde de lire sterline (80,1 miliarde dolari) din capitalizare, la 1.773 miliarde de lire.

Indicele pan-european Stoxx Europe 600 este în coborâre cu 3,34%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici