Ministrul Finanţelor: Ford va susţine şomajul tehnic primele două săptămâni. Vedem cum putem să ajutăm după aceea

  • Ford a anunţat că angajaţii fabricii de la Craiova vor intra în şomaj tehnic
  • Angajaţii vor beneficia de o indemnizaţie de 78% din salariul de bază
  • Ford va susţine şomajul tehnic primele două săptămâni
2665 afișări
Imaginea articolului Ministrul Finanţelor: Ford va susţine şomajul tehnic primele două săptămâni. Vedem cum putem să ajutăm după aceea

Ministrul Finanţelor: Ford va susţine şomajul tehnic primele două săptămâni. Vedem cum putem să ajutăm după aceea

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat marţi seara, la Digi24, că se află în discuţii cu oficialii Ford pentru a găsi soluţii de ajutor, după cele două săptămâni în care compania va susţine din surse proprii plata şomajului tehnic.

„Am primit şi noi astăzi informaţia de la Ford. Compania va susţine primele două săptămâni şomajul tehnic. Suntem în discuţii cu Ford cum putem să ajutăm după aceea. Intenţia noastră este ca nicio companie, pe cât posibil, să nu fie afectată permanent în această perioadă, să susţinem toată industria să putem să trecem peste. Am un mesaj pentru celelalte companii care o duc mai bine în această perioadă şi sunt câteva companii care o duc mai bine: să-şi plătească impozitele la timp, pentru că acele impozite le vom redistribui către acele sectoare din economie care nu o duc foarte bine”, a spus Cîţu.

Marţi, compania Ford a anunţat că angajaţii fabricii de la Craiova vor intra în şomaj tehnic începând de joi, 19 martie. „În perioada 19 martie -5 aprilie 2020, angajaţíi Ford intră în şomaj tehnic. Vor fi plătiţi cu 78 la sută din salariu. Deocamdată nu ştim metodologia de aplicare. Ne-au fost date informaţii că se întrerupe activitatea. Bănuiesc că mai sunt activităţi care nu necesită întrerupere, dar asta vom vedea. Din cauza coronavirusului a fost luată această măsură”, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, Maria Manea, liderul Sindicatului Ford Craiova.

Guvernul se pregăteşte pentru perspectiva ca 500.000, chiar până la un milion de oameni, să fie trimişi în şomaj tehnic

„Ne-am pregătit şi ştim. Am făcut calcule, chiar pentru 500.000 - un milion de oameni care să intre în şomaj tehnic. Dacă se va ajunge acolo, eu sper să nu se ajungă, avem facilităţi şi pentru companii să reţină oamenii, dacă se poate. Acolo unde pot să reţină oamenii îi vom scuti de plata impozitelor. Încercăm să facem pentru companii o motivare să nu trimită toţi oamenii în şomaj tehnic, ca să poată să se reorienteze”, a declarat ministrul de Finanţe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici