Ministrul Fondurilor Europene: Am fi avut rată de absorbţie 90-95%, dar proiectele naţionale nu respectă toate regulile

România ar fi putut avea o rată de absorbţie a fondurilor europene de 90-95% pentru exerciţiul financiar 2007-2013, prin includerea unor proiecte finanţate de la bugetul de stat, dar acestea nu respectă anumite reguli, a spus joi ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu.

Ministrul Fondurilor Europene: Am fi avut rată de absorbţie 90-95%, dar proiectele naţionale nu respectă toate regulile (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

"Am fi putut să facem mai mult, aveam unele soluţii. Am putea include proiecte naţionale, fianţate de le bugetul de stat. Acestea ar putea să intre pe alocarea de fonduri 2007-2013. Am analizat un număr foarte mare de proiecte, iar cele la nivel naţional nu respectă anumite reguli şi s-a putut selecta un număr mic de proiecte", a spus Aura Răducu, joi, într-o conferinţă de presă.

Ministrul a explicat că, în urma unei analize făcută cu Ministerul Finanţelor, Ministerul Fondurilor Europene a ajuns la concluzia că rata de absorbţie de 78,74% este "o rată moderată", care ar fi putut fi mai mare prin schimbarea finanţării unor proiecte naţionale, finanţate de la bugetul de stat, însă doar un număr mic de proiecte întrunesc condiţiile pentru primi finanţare europeană.

Aura Răducu a mai spus că cele mai multe proiecte naţionale nu respectă regulile în ceea ce priveşte achiziţiile publice, acordurile de mediu şi autorizaţiile de construcţie şi că rata de absorbţie ar putea ajunge la 90-95% dacă s-ar respecta aceste reguli în proiectele finanţate de la bugetul de stat.

De asemenea, ministrul a mai spus că încă se mai analizează proiecte, termenul până când proiectele naţionale pot fi finanţate din fonduri europene expiră la sfârşitul lunii martie.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 0 comentarii
Taguri:
AURA RĂDUCU ,
FONDURI EUROPENE ,
COMENTARII

Nu exista comentarii

COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Momentul în care audienţele au luat-o razna. Scene memorabile în direct. „Am un talent deosebit!”