Mobius: România este la fel de atractivă pentru investitori ca Uganda sau Botswana

România este o piaţă marginală din punctul de vedere al investitorilor, care nu se diferenţiază cu mult de Uganda sau Botswana, a declarat Mark Mobius, şeful Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, într-un interviu acordat ProTV şi incont.ro.

73 afișări
Imaginea articolului Mobius: România este la fel de atractivă pentru investitori ca Uganda sau Botswana

Mobius: România este la fel de atractivă pentru investitori ca Uganda sau Botswana (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"România este o piaţă marginală. Chiar dacă este membră a Uniunii Europene, asta nu înseamnă mare lucru din perspectiva pieţei de capital. Uitaţi-vă la Grecia! Are probleme mai mari cu datoriile decât o piaţă emergentă", a spus Mobius.

Şeful Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, îşi argumentează afirmaţia aducând în prim plan legislaţia romană, care dezavantajează investitorii.

"Sunt multe exemple în care guvernul nu pare să înţeleagă cât de important este să atragi investitori străini şi mai ales să-i tratezi corect şi cinstit", a explicat Mobius.

Citeşte mai multe pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici