Mureşan îi cere Ursulei von der Leyen sprijin pentru fermierii din România şi UE

Eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan i-a cerut preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-o scrisoare, un mai mare sprijin pentru fermierii din România şi din Uniunea Europeană, în paralel cu continuarea ajutorului acordat Ucrainei.

205 afișări
Imaginea articolului Mureşan îi cere Ursulei von der Leyen sprijin pentru fermierii din România şi UE

Mureşan îi cere Ursulei von der Leyen sprijin pentru fermierii din România şi UE

„Cerem preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, un mai mare sprijin pentru fermierii din România şi din Uniunea Europeană, în paralel cu continuarea ajutorului acordat Ucrainei. I-am transmis o scrisoare preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în care cerem continuarea sprijinului pe care îl oferim Ucrainei, în paralel cu implementarea de măsuri mai bune privind protejarea fermierilor şi a sectorului agroalimentar din Uniunea Europeană, inclusiv din România”, anunţă Siegfried Mureşan.

El precizează că în textul scrisorii - pe care a co-semnat-o cu preşedintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, cu preşedintele Comisiei pentru agricultură din Parlament, Norbert Lins, şi cu europarlamentarul Herbert Dorfmann, coordonatorul Grupului PPE pentru agricultură - se arată că sprijinul pentru Ucraina este „de neclintit şi nenegociabil”.

„Aşteptăm din partea Comisiei Europene să propună soluţii alternative, precum stabilirea unor cote dincolo de care exporturile ucrainene ar trebui direcţionate către ţări terţe precum Africa de Nord, pieţe către care aceste produse erau destinate iniţial. Acest lucru este util şi pentru a evita ca aceste pieţe, rămase fără importurile din Ucraina, să depindă doar de importuri din Uniunea Europeană sau, mai rău, să ajungă să fie ocupate de Federaţia Rusă. Vrem să ajutăm Ucraina fiindcă sprijinind Ucraina şi poporul ucrainean ne ajutăm şi pe noi, în interiorul Uniunii Europene. Dar acest ajutor trebuie să fie unul realist şi nu trebuie să oferim o perspectivă pe care nu o putem respecta şi care constituie un pericol pentru fermierii europeni şi pentru sectorul agroalimentar din Uniunea Europeană”, încheie Mureşan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici