Netbook-uri româneşti, decorate cu motive tradiţionale: furcă de tors şi pernă de zestre

Maguay, companie românească IT, a lansat miercuri brand-ul de portabile MyWay, ce înlocuieşte vechiul brand eXpertBook. Odată cu noua linie, a fost lansata si o serie limitată de netbookuri cu carcasă personalizată, în parteneriat cu Muzeul Ţăranului Român.

663 afișări
Imaginea articolului Netbook-uri româneşti, decorate cu motive tradiţionale: furcă de tors şi pernă de zestre

Netbook-uri româneşti, decorate cu motive tradiţionale: furcă de tors şi pernă de zestre

Există doua variante de design originale pentru carcasa netbook-urilor, una reprezentând o furcă de tors cioplită în lemn, iar a doua un model decorativ de pe o pernă de zestre din Transilvania. "Ne-a atras ideea de a combina tradiţia cu tehnologia, vechiul cu noul, într-un gest tehnologic şi cultural fără precedent în România", a declarat Eduard Pughin, directorul operaţional al Maguay.

Afacerile Maguay au stagnat anul trecut la 12,8 milioane de euro, a mai anuntat Pughin, care s-a declarat convins că nu va avea scaderi in cursul lui 2011. El a subliniat, de asemenea, că Maguay ar putea produce tablet PC în România, însă nu în 2011.

"Deocamdată, avem o cotă de 1%-3% pe piaţa PC-urilor portabile, şi avem ca obiectiv pentru 2011 o cotă de 5%", a adăugat directorul operaţional al companiei.

Anul trecut, compania a vândut 8.000 de desktop-uri, 4.000 de laptop-uri şi 500 de servere.

Compania are capital românesc şi este controlată de trei persoane fizice, Pavel Pughin, Ion Eduard Pughin şi Gabriel Corvin Pughin.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici