Nissan va relua operaţiunile la o fabrică din Japonia, închisă după cutremur

Producătorul auto nipon Nissan Motor a anunţat că va relua operaţiunile la o fabrică din Japonia, închisă din cauza celui mai mare cutremur din istoria ţării, concomitent cu eforturile de a organiza livrările furnizorilor şi de a repara pagubele produse de dezastru.

46 afișări
Imaginea articolului Nissan va relua operaţiunile la o fabrică din Japonia, închisă după cutremur

Nissan va relua operaţiunile la o fabrică din Japonia, închisă după cutremur (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dezastrul care a lovit Japonia, amplificat de criza nucleară şi de cea umanitară, ar putea avea consecinţe importante pentru industria auto locală, dar şi pentru cea mondială.

Nissan va relua producţia joi şi vineri la fabrica din Kyushu, în baza stocurilor de piese disponibile. Continuarea operaţiunilor după ziua de sâmbătă nu a fost, încă, decisă, a precizat grupulu auto.

"Chiar dacă toate fabricile, cu excepţia celei de motoare de la Iwaki, au putut repara anumite pagube, aranjarea livrărilor de piese de la furnizori durează încă. La fabrica din Iwaki reluarea activităţii ar putea dura mai mult, din cauza replicilor seismice care afectează regiunea", se arată într-un comunicat al Nissan.

Nissan a suspendat activitatea la fabricile Oppama, Tochigi, Yokohama şi Nissan Shatai până la 20 martie.

Mari producători auto niponi, ca Nissan, Toyota sau Honda, au sistat producţia la uzinele din Japonia, după cutremurul de vinei pentru a evalua pagubele asupra clădirilor şi echipamentelor. Honda a oprit producţia până la 20 martie, în timp ce Toyota până la 22 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici