Nokia a lansat un schimb de acţiuni pentru preluarea Alcatel-Lucent, de 15,6 miliarde de euro

Producătorul finlandez de echipamente wireless Nokia a lansat procedura unui schimb de acţiuni pentru preluarea Alcatel-Lucent, adresată acţionarilor companiei de la Paris şi New York, mizând că achiziţia în valoare de 15,6 miliarde de euro îi va permite să concureze mai eficient pe piaţa globală.

251 afișări
Imaginea articolului Nokia a lansat un schimb de acţiuni pentru preluarea Alcatel-Lucent, de 15,6 miliarde de euro

Nokia a lansat un schimb de acţiuni pentru preluarea Alcatel-Lucent, de 15,6 miliarde de euro (Imagine: Mediafax Foto)

Tentativa Nokia de a crea un producător major de echipamente destinate companiilor de telecomunicaţii şi furnizorilor de servicii de Internet are loc pe fondul concurenţei provenite din partea unor noi producători, precum grupul chinez Huawei Technologies, relatează MarketWatch.

Un alt producător important de echipamente pentru telecomunicaţii, compania suedeză Ericsson, a anunţat în această lună că lucrează la formarea unei alianţe cu Cisco Systems.

Directorul general al Nokia, Rajeev Suri, a declarat într-un interviu că alianţa dintre Ericsson şi Cisco este un semn că oferta de fuziune cu Alcatel-Lucent este o decizie corectă.

"Anunţul este o validare a strategiei noastre", a spus Suri.

Ca şi Ericsson, Nokia trebuie să îşi diversifice sursele de venituri dincolo de clienţii de bază, reprezentaţi în mare parte de operatori de telecomunicaţii, către companii mari din afara sectorului respectiv, precum companii aeriene, petroliere şi auto, dar şi poliţie şi servicii de urgenţă.

Nokia a redus costurile şi a vândut active în ultimii ani, inclusiv divizia de telefoane mobile, pentru a se concentra pe producţia destinată reţelelor wireless.

În prezent, Nokia îşi extinde din nou portofoliul prin adăugarea de produse stabile ale Alcatel-Lucent, între care routere şi separatoare utilizate în construcţia reţelelor.

Oferta în acţiuni avansată de Nokia pentru preluarea Alcatel-Lucent a fost aprobată de autorităţile de reglementare. Dacă un număr suficient de acţionari ai Alcatel-Lucent acceptă propunerea, acordul va mai avea nevoie doar de acordul acţionarilor Nokia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici