Nokia a prezentat în PREMIERĂ trei telefoane Android, cu modificări majore aduse sistemului Google

Nokia a prezentat luni, la Barcelona, în cadrul Mobile World Congress, seria de smartphone-uri low-cost Nokia X, primele modele echipate cu sistemul de operare Google Android, destinate în principal pieţelor emergente.

1085 afișări
Imaginea articolului Nokia a prezentat în PREMIERĂ trei telefoane Android, cu modificări majore aduse sistemului Google

Nokia a prezentat în PREMIERĂ trei telefoane Android, cu modificări majore aduse sistemului Google (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cu un preţ pornind de la 89 de euro (122 de dolari) fără taxe şi adaosuri, telefoanele Nokia X, X+ şi XL se încadrează într-un segment atractiv de piaţă în ţări ca India, Indonezia sau Rusia şi umple un gol în portofoliul producătorului finlandez, transmite Wall Street Journal.

Nokia X şi X+ sunt echipate cu ecrane cu diagonala de 4 inci, la preţuri de referinţă de 89 euro, respectiv 99 euro, modelul mai scump oferind mai mult spaţiu de stocare graţie unui card de memorie. Nokia XL, cu un preţ de listă de 109 euro, vine cu un ecran mai mare.

Modelele sunt echipate cu o variantă puternic modificată a sistemului de operare Android, care preia elemente de la seria de telefoane low-cost Nokia Asha şi de la Windows Phone.

Microsoft, dezvoltatorul sistemului de operare Windows, a convenit în toamna anului trecut preluarea producătorului de telefoane mobile Nokia într-o tranzacţie de 5,4 miliarde euro, care ar trebui să fie perfectată în următoarele săptămâni.

Nokia a creat modele bazate pe Android în încercarea de a se impune pe pieţele emergente, unde sistemul de operare al Google a acaparat preferinţele consumatorilor şi domină vânzările datorită modelelor numeroase de telefoane cu preţuri în jur de 100 de dolari.

Microsoft a anunţat duminică, la Barcelona, că a extins portofoliul de producători de telefoane pentru Windows Phone, cele mai importante nume noi care s-au alăturat companiei americane fiind Lenovo şi Hon Hai Precision Industry, proprietarul Foxconn.

Microsoft a promis că va reduce exigenţele hardware ale platformei Windows Phone, pentru a încuraja dezvoltarea de modele mai ieftine destinate pieţelor emergente.

Nokia a evitat să numească seria X "telefoane Android", preferând să descrie modelele drept dispozitive "care pot rula aplicaţii Android".

Smartphone-urile sunt bazate pe sistemul de operare Android, însă cu o interfaţă puternic modificată, care seamănă cu cea regăsită pe modelele cu Windows Phone ale companiei. Totodată, clienţii nu vor avea acces la magazinul de aplicaţii al Google sau la serviciile Google Maps şi Google Drive, modelele având preinstalat software dezvoltat de Nokia şi Microsoft, motorul de căutare Bing, Skype, un magazin propriu de aplicaţii şi softul de navigaţie Nokia HERE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici