Nokia va primi sprijin financiar de miliarde de dolari de la Microsoft

Producătorul finlandez de telefoane mobile Nokia va beneficia de sprijin financiar de mai multe miliarde de dolari de la Microsoft pentru dezvoltarea şi comercializarea de smartphone-uri dotate cu sisteme de operare ale companiei americane, potrivit Wall Street Journal.

34 afișări
Imaginea articolului Nokia va primi sprijin financiar de miliarde de dolari de la Microsoft

Nokia va primi sprijin financiar de miliarde de dolari de la Microsoft (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nokia şi Microsoft au încheiat săptămâna trecută un parteneriat prin care producătorul de telefoane mobile adoptă Windows Phone ca principalul sistem de operare pentru aparatele sale. Analiştii apreciază că principalul câştigător din această colaborare va fi, însă, Microsoft.

Nokia va plăti redevenţe în schimbul permisiunii de a utiliza Windows Phone, însă compania va beneficia de reduceri substanţiale ale costurilor operaţionale, inclusiv ale celor cu personalul, deoarece nu va mai trebui să cheltuiască pentru dezvoltarea de unui software propriu, a declarat directorul general al companiei finlandeze, Stephen Elop.

El a menţionat că plăţile care vor fi efectuate de Microsoft vor avea ca scop asigurarea succesului telefoanelor dotate cu Windows şi vor acoperi, printre altele, cheltuieli de marketing şi pentru cercetare şi dezvoltare.

Nokia a pierdut teren în ultimii ani, din punct de vedere al tehnologiei, în faţa Google, producătorul sistemului de operare Android, şi Apple, care fabrică iPhone. Cu toate acestea, compania a rămas cel mai mare producător de telefoane mobile în funcţie de numărul de aparate livrate.

Elop a părăsit o poziţie din conducerea Microsoft pentru a prelua, în luna septembrie a anului trecut, conducerea producătorului de telefoane mobile.

"Microsoft apreciază decizia noastră de a merge într-o anumită direcţie, şi nu în alta", a spus şeful Nokia.

El a adăugat că parteneriatul va permite companiei să acceseze noi surse de publicitate.

Producătorul de telefoane mobile a anunţat la sfârştul săptămânii trecute că va reduce substanţial numărul angajaţilor în Finlanda şi alte state, în condiţiile în care compania îşi modifică strategia de afaceri. Nokia are în prezent 132.000 de salariaţi, din care 20.000 în Finlanda.

În România, compania produce telefoane mobile la fabrica de la Jucu, în apropiere de Cluj-Napoca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici