Noul administrator al Poştei Române, partener de afaceri cu soţia ministrului Comunicaţiilor

Ministrul comunicaţiilor Valerian Vreme (PD-L) l-a instalat pe Ionuţ Gogu, 31 de ani, partener de afaceri cu Mioara Vreme - soţia demnitarului, într-o firmă care face afaceri cu statul, în Consiliul de Administraţie al Poştei Române, unde ocupă funcţia de administrator, potrivit unui document publicat de firmă în Monitorul Oficial.

417 afișări
Imaginea articolului Noul administrator al Poştei Române, partener de afaceri cu soţia ministrului Comunicaţiilor

Noul administrator al Poştei Române, partener de afaceri cu soţia ministrului Comunicaţiilor

Ionuţ Gogu are 14,64% din acţiunile UM-Soft, firmă care are afaceri cu mai multe instituţii publice, printre care primării din judeţul Bacău, Casa de pensii sau Regia Naţională a Pădurilor.
Gogu este şi consilier la Ministerul Comunicaţiilor - instituţie care numeşte reprezentanţii statului la companii precum Poşta Română, SN Radiocomunicaţii şi Romtelecom.

Vreme a declarat că toate numirile pe care le-a făcut la Poşta Română au fost "pe competenţe" şi că deşi are rude şi prieteni, nimeni nu a primit nicio facilitate dacă nu a fost competent.

"Domnul Gogu este o persoană competentă, morală şi corectă, de aceea a fost numit în consiliul de administraţie al Poştei. Orice s-ar insinua, principalul criteriu după care l-am numit a fost competenţa. Este ilegal acest lucru?", a spus el. Întrebat de ZF la ce competenţe se referă în ceea ce îl priveşte pe Ionuţ Gogu, ministrul comunicaţiilor a răspuns că Gogu este de profesie inginer şi este competent în materie de sisteme informatice. La întrebarea vizavi de experienţa care îl recomandă pe Gogu să fie în consiliul de administraţie, Valerian Vreme a răspuns că "doar nu este director executiv al companiei să vorbim de experienţă".

"Eu iau orice semnal din media şi dacă este vreo problemă, eu îl iau de acolo fără să suflu", a spus el.

Citeşte mai multe despre noul administrator al Poştei Române pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici