Nuclearelectrica va plăti 4 milioane euro pentru acţiunile Enel şi ArcelorMittal la EnergoNuclear

Compania de stat Nuclearelectrica (SNN) trebuie să plătească 18 milioane de lei (4 milioane euro) pentru acţiunile deţinute de Enel şi ArcelorMittal la EnergoNuclear, firma mixtă înfiinţată pentru construcţia reactoarelor 3 şi 4 ale centralei de la Cernavodă.

136 afișări
Imaginea articolului Nuclearelectrica va plăti 4 milioane euro pentru acţiunile Enel şi ArcelorMittal la EnergoNuclear

Nuclearelectrica va plăti 4 milioane euro pentru acţiunile Enel şi ArcelorMittal la EnergoNuclear (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Enel şi ArcelorMittal au decis să părăsească proiectul de peste 6 miliarde de euro, astfel că statul, prin Nuclearelectrica, va rămâne unicul acţionar implicat în proiect.

Nuclearelectrica are obligaţia să cumpere acţiunile celor două companii în EnergoNuclear în termen de 30 zile de la primirea notificărilor, la un preţ egal cu 80% din valoarea nominală a acţiunilor.

EnergoNuclear are un capital social de 146,15 milioane de lei, divizat în 37,1 milioane de acţiuni, controlat în proporţie de 84,65% de Nuclearelectrica. Valoarea unei acţiuni este de 3,938 de lei.

Compania Enel deţine 3,39 milioane de acţiuni la EnergoNuclear, echivalentul a 9,15% din titluri. Valoarea titlurilor este de 13,37 milioane de lei, astfel că Enel va încasa de la Nuclearelectrica 10,7 milioane de lei.

ArcelorMittal are 2,3 milioane de acţiuni EnergoNuclear, în valoare de 9 milioane de lei, reprezentând 6,2% din total. Prin vânzarea acţiunilor către Nuclearelectrica, ArcelorMittal va încasa 7,2 milioane de lei.

Nuclearelectrica este controlată de stat, prin Departamentul pentru Energie, şi este operatorul singurei centrale nuclearelectrice din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici