Nuclearelectrica vrea să contracteze servicii juridice de 400.000 euro pentru reactoarele 3 şi 4

Nuclearelectrica (SNN) a bugetat pentru anul viitor suma de 400.000 de euro pentru achiziţia de asistenţă şi consultanţă juridică privind derularea investiţiei de construcţie a reactoarelor nucleare 3 şi 4.

139 afișări
Imaginea articolului Nuclearelectrica vrea să contracteze servicii juridice de 400.000 euro pentru reactoarele 3 şi 4

Nuclearelectrica vrea să contracteze servicii juridice de 400.000 euro pentru reactoarele 3 şi 4 (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Valoarea estimată a serviciilor juridice care urmează să fie contractate pentru anul 2014 este de 400.000 de euro", potrivit unui convocator pentru derularea AGA companiei de stat de luni, 23 decembrie.

Compania de proiect EnergoNuclear, care derulează investiţia în cele două reactoare, este controlată majoritar de Nuclearelectrica.

Nuclearelectrica a anunţat luni că ultimii doi investitori privaţi ai EnergoNuclear, Enel (Italia) şi ArcelorMittal, au decis să părăsească proiectul, astfel că statul, prin Nuclearelectrica, rămâne unicul acţionar implicat în investiţie.

Proiectul construcţiei celor două reactoare a fost iniţiat în 2007, iar lucrările erau planificate să înceapă în 2010. Din compania de proiect au făcut parte iniţial Enel (Italia), ArcelorMittal România, Nuclearelectrica, CEZ (Cehia), RWE (Germania), Iberdrola (Spania) şi GDF Suez (grup franco-belgian).

Nemulţumite de evoluţia discuţiilor, CEZ, RWE, Iberdrola şi GDF Suez au renunţat la sfârşitul anului 2010 la investiţie, astfel că statul a ajuns să deţină 84,85% din compania de proiect.

După retragerea din proiect a celor patru companii proiectul a stagnat, Guvernul nu a reuşit să atragă alţi parteneri în proiect, dar în prezent are negocieri cu compania chinezească CGNPC, care să deruleze lucrările.

În prezent, Nuclearelectrica are două reactoare nucleare în funcţiune, cu o capacitate instalat- cumulată de 1.400 MW, cu care acoperă aproximativ 18% din consumul anual de energie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici